صعود ایران، بحران امارات و سوریه
تیم ملی فوتبال کشورمان با برتری مقابل سوریه صعود خود به مرحله نهایی مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی 2010 در قاره آسیا را حتمی کرد.
به نقل از مهر، تیم ملی فوتبال ایران شنبه شب طی دیداری از گروه پنجم مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا در ورزشگاه عباسیون شهر دمشق به دیدار سوریه رفت و با ارائه یک بازی برتر مقابل میزبان خود به برتری رسید.
برای تیم ملی فوتبال ایران در این بازی غلامرضا رضایی (65) و محسن خلیلی (90) گلزنی کردند تا در فاصله یک هفته مانده تا پایان دور سوم از مرحله مقدماتی مسابقات فوتبال جام جهانی 2010 در قاره آسیا، شاگردان علی دایی جواز صعود به مرحله چهارم و نهایی این رقابت ها را به دست آورند.
تیم ملی فوتبال کشورمان در این بازی با ترکیب سید مهدی رحمتی، ستار زارع، هادی عقیلی، سید جلال حسینی، حسین کعبی، (جواد نکونام،) فریدون زندی (مجتبی جباری -67)، مسعود شجاعی (آندرانیک تیموریان - 3 + 90)، ابراهیم صادقی، غلامرضا رضایی (علیرضا واحدی نیکبخت - 90) و محسن خلیلی بازی می کرد .
قضاوت دیدار سوریه - ایران برعهده "تونگ خان ساتوپ" از تایلند بود. وی در این بازی به "عبدالغدیر داکا" از تیم سوریه و "مسعود شجاعی" از ایران کارت زرد نشان داد.
همچنین حاشیه های این دیدار را در زیر می خوانید:
* حدود سه هزار تماشاگر ایرانی برای تشویق تیم ملی ایران به ورزشگاه عباسیون دمشق آماده بودند.
* پیش از این بازی مقامات فدراسیون فوتبال ایران تعداد سه هزار بلیت را بین زائران ایرانی که برای زیارت بارگاه مطهر حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) به دمشق آمده بودند، پخش کرده بودند.
* پس از گل ایران، سوری ها معتقد بودند که ایرانی ها وقتکشی میکنند اما داور تایلندی این موضوع را قبول نداشت.
* در حالی که پیش از این گفته شده بود که فدراسیون فوتبال ایران قراردادی را با کمپانی دایی امضا نکرده اما در این دیدار هم بازیکنان تیم ملی ایران پیراهنهای شرکت دایی را پوشیده بودند.
* از دقیقه هشتاد به بعد هواداران نا امید تیم ملی سوریه ورزشگاه را ترک کردند.
* تیم ملی سوریه در صورت برد پر گل در دیدار آخر برابر امارات میتواند به عنوان تیم دوم به مرحله بعد صعود کند.
* در دقایق آخر مسابقه برخی از تماشاگران سوریه با پرتاب اشیایی به زمین برای دقایقی در روند بازی وقفه ایجاد کردند.
* در حالی که پیشبینی میشد تیموریان پس از پشت سر گذاشتن یک جلسه محرومیت در ترکیب اصلی تیم ایران قرار بگیرد بر اساس نظر دایی، ابراهیم صادقی ملیپوش سایپا به جای بازیکن جدید تیم فولام در ترکیب تیم ملی قرار گرفت.
پاداش هشت میلیونی برای بازیکنان ایران
هر یک از اعضای تیم ملی فوتبال ایران پس از صعود این تیم به مرحله نهایی رقابتهای انتخابی جام جهانی مبلغ هشت میلیون تومان پاداش نقدی گرفتند.
علی کفاشیان پس از پیروزی ایران برابر سوریه و صعود این تیم به مرحله نهایی رقابتهای انتخابی جام جهانی 2010 در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس مصوبه کمیته تیمهای ملی، پس از هر برد تیم ملی در این مرحله، اعضای تیم نفری سه و نیم میلیون تومان پاداش میگیرند.
وی افزود: همچنین ما برای صعود تیم به مرحله بعد پاداش 6 میلیون تومانی را در نظر گرفته بودیم که 5/1میلیون تومان آن پس از برد هفته گذشته برابر امارات به بازیکنان تیم ملی اهدا شد و 5/4 میلیون تومان باقی هم پس از برد برابر سوریه به بازیکنان داده شد. در مجموع پس از این برد به هر یک از اعضای تیم مبلغ 8 میلیون تومان پاداش اهدا شد.
رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه در صورت برد تیم ملی برابر کویت هم مبلغ 5/3 میلیون تومان به بازیکنان اهدا می شود، درباره صعود تیم ایران به مرحله بعد گفت: پس از گذشت مدتی بازیکنان و کادر فنی به درک خوبی نسبت به یکدیگر رسیدهاند و شاهدیم که تیم ملی روز به روز هماهنگتر میشود.
وی افزود: پس از این صعود ما وظیفه داریم که برنامه تدارکاتی قوی را برای رویارویی با تیمهای قدرتمند تدارک ببینیم. باید طوری آماره مرحله بعد بشویم که در ابتدای این مسابقات تکلیف صعود تیم ملی به جام جهانی مشخص شود.
کفاشیان در پایان با بیان این که ما نیاز به بهتر شدن داریم، گفت: حضور صرف در جام جهانی دیگر نمیتواند برای ما راضی کننده باشد. باید به گونهای برنامه ریزی کنیم که به فکر صعود به مرحله دوم جام جهانی باشیم. این توانایی در تیم ملی وجود دارد و امیدوارم با حمایت همه به این هدف برسیم.
دایی: بازی دیدنی ارائه کردیم
سرمربی تیم ملی ایران شنبه شب علت برد ایران در بازی با سوریه و کسب نتیجه دلخواه را بازی دیدنی تیم اعلام کرد.
علی دایی بعد از پایان این دیدار، در گفتگو با خبرنگاران در کنفرانس مطبوعاتی گفت : ما دو چهره از تیم ایران شاهد بودیم، در 20 دقیقه اول نیمه اول تیم سوریه بهتر بود، در دقایق بعدی این نیمه ، دو تیم همدیگر را ارزیابی کردند اما نیمه دوم تیم ما بسیار خوب بازی کرد. این گونه بازیها حکم بازی تدارکاتی را دارد و ما هرچه می گذرد بهتر می شویم .
وی سوریه را کشور دوم ایرانیها خواند و خاطرنشان کرد: ما در سوریه با عشق دو عزیز حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) بازی کردیم و خدا را شکر که آنان خواسته مان را اجابت کردند و دست خالی برنگشتیم .
دایی همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون فوتبال سوریه را برای برگزاری این بازی و تهیه امکانات برای تیم ایران را بسیار خوب دانست و اظهار داشت: سوریه تیمی خوب است که شانس پیروزی بر امارات را دارد.
عارف سلو: ایران بهتر از همیشه بازی کرد
سرمربی تیم ملی فوتبال سوریه که تیمش شنبه شب برابر تیم ایران دو بر صفر تن به شکست داد، گفت: تیم ایران در این بازی بهتر از همیشه بازی کرد.
محمد عارف سلو بعد از اتمام بازی در کنفرانس مطبوعاتی با با تبریک این پیروزی به دایی و تیم ایران افزود: تیم ایران بسیار خوب و در واقع بسیار بهتر از همه بازیهای قبلی خود ظاهر شد چه از نظر تاکتیک و چه از نظر جای گیری بازیکنان و به همین خاطر پیروز میدان شد.
وی درباره داوری این دیدار خاطرنشان کرد: درست است که داوری اشتباهاتی داشت و حتی چند کرنر و خطا را نگرفت اما نمی توان گفت که شکست ما تقصیر داور بوده است بلکه ما ضعیف بازی کردیم.
سرمربی تیم ملی فوتبال سوریه افزود: البته دقایق اول ما خوب بازی کردیم اما در نیمه دوم این تیم ایران بود که بازی را در دست گرفت لذا مستحق پیروزی بود.
صعود 8 تیم و حذف چین
در دیدارهای روز شنبه که در قاره آسیا برگزار شد به غیر از تیم ملی ایران، 7 تیم دیگر جواز حضور به مرحله بعد را بدست آورده که دو تیم پایانی صعود کننده به این مرحله هم پس از دو دیدار حساس و پایانی عراق – قطر و امارات و سوریه مشخص می شوند. البته از مهمترین اتفاقات روزگذشته می توان به حذف چین از گروه مرگ این مسابقات اشاره کرد.
نتایج دیدارهای روز پنجم از مرحله مقدماتی مسابقات فوتبال جام جهانی 2010 به شرح زیر است:
گروه 1:
* چین یک - عراق 2
گل ها: تینگ ژو (33) برای سوریه – عمادرضا (41) و نشاط اکرم (66) برای عراق
* قطر یک - استرالیا 3
گل ها: خلفان ابراهیم(89) برای قطر – برت امرتون(17 و 56) و هری کیول(74) برای استرالیا
جدول رده بندی گروه 1:
1- استرالیا 10 امتیاز، 2- عراق 7 امتیاز- تفاضل گل 1-، 3- قطر 7 امتیاز تفاضل گل 2-، 4- چین 3 امتیاز
(از این گروه استرالیا راهی مرحله بعد شد و از بین عراق و قطر دیگر تیم صعود کننده از این گروه مشخص می شود)
گروه 2:
* تایلند صفر – ژاپن 3
گل ها: تاناکا(23)، یوجی ناکازاوا(39) و شونسکه ناکامورا(89) برای ژاپن
* بحرین یک – عمان یک
گل ها: فوزی مبارک(41) برای بحرین – اسماعیل سلیمان(72) برای عمان
جدول رده بندی گروه 2:
1- بحرین 11 امتیاز، 2- ژاپن 10 امتیاز، 3- عمان 5 امتیاز، 4- تایلند یک امتیاز
( از این گروه تیم های بحرین و ژاپن راهی مرحله بعد شدند)
گروه 3:
* کره شمالی 2 – اردن صفر
گل ها: هونگ یونگ جو(44 و 72) برای کره شمالی
* ترکمنستان یک - کره جنوبی 2
گل ها: محمد اوکوف(81-پنالتی) برای ترکمنستان - کیم دو هین(86 و 89) و وون هی(14) برای کره جنوبی
جدول رده بندی گروه 3:
1- کره جنوبی11 امتیاز- تفاضل گل 7+، 2- کره شمالی 11 امتیاز- تفاضل گل 4+، 3- اردن 4 امتیاز،4- ترکمنستان یک امتیاز
( از این گروه تیم های کره جنوبی و کره شمالی به مرحله بعد صعود کردند)
گروه 4:
* سنگاپور صفر – عربستان 2
گل ها: عبدو عاطف(37) و احمد الفرایدی(76) برای عربستان
* ازبکستان 3 - لبنان صفر
گل ها: عادل احمدوف(50 و 63) و سرور جباروف(90) برای ازبکستان
جدول رده بندی گروه 4:
1- ازبکستان 15 امتیاز، 2- عربستان 12 امتیاز، 3- سنگاپور 3 امتیاز، 4- لبنان بدون امتیاز
( از این گروه تیم های ازبکستان و عربستان راهی مرحله بعد شدند)
گروه 5:
* سوریه صفر - ایران 2
گل ها: غلامرضا رضایی(59) و محسن خلیلی(3+90) برای ایران
* کویت 2 - امارات 3
گل ها: احمد عجب(52 و 79) برای کویت – اسماعیل مطر(23 و 39) و سیف محمد(90) برای امارات
جدول رده بندی گروه 5:
1- ایران 9 امتیاز، 2- امارات 8 امتیاز، 3- سوریه 5 امتیاز، 4- کویت 4 امتیاز
(از این گروه تیم ایران راهی مرحله بعد شد و از بین امارات و سوریه دیگر تیم صعود کننده از این گروه مشخص می شود)
جذابیت های رقابت های فوتبال یورو 2008 تمام مردم اروپا و حتی جهان را تحت تاثیر قرار داده که کودکان و نوجوانان اروپایی هم از این قاعده مستثنی نیستند. آنها در این چند روز با پیروزی های تیم های کشور خود خوشحال و با ناکامی آنها حتی گریه می کنند. در زیر بخشی از این واکنش ها را به تصویر کشیده ایم....
< src="/js/imagegallery/highslide.js" type=text/java>>پیامبر گرامى اسلام صلىاللهعلیهوآلهوسلم روزى از فاطمه علیهاالسلام پرسید: از خدا چه درخواستى دارى؟ هم اکنون فرشته وحى در کنار من است و از سوى خداوند پیام آورده که هر حاجتى دارى، برآورده مىشود.
فاطمه علیهاالسلام در پاسخ فرمود:
«شَغَلنى عَن مَسألتهُ، لِذةَ خِدمتهِ، لاحاجةَ لى غیرَ النظرَ الى وجهه الکریم.»(1)؛ لذت خدمت او مرا از تمنّا باز داشته است جز به دیدار جمال والاى خدا، نیازى ندارم.
دوم: فاطمه علیهاالسلام و پیامبر صلىاللهعلیهوآله
وقتى آیه 63 سوره نور «لا تجعلوا دُعاءَ الرَسولَ کدعاءِ بَعضکُم بَعضاً»؛ نازل گردید، شکوه و عظمت بیشتری در دلم جاى گرفت و پیامبر صلىاللهعلیهوآلهوسلم را به عنوان «اى پدر!» خطاب نمىکردم و مدام یا رسول الله مىگفتم.
یکى، دو یا سه بار از من روى برگرداند، سپس رو کرد به من و فرمود: این آیه درباره رفتار تو و بستگانت و فرزندانت نیست، تو از منى و من از تو؛ این آیه درباره آنهاست که بىمهرانه و با خشونت و از راه گردنکشى با من برخورد کردهاند.
تو با واژه «اى پدر» با من سخن بگو، که دل را بهتر زنده مىکند و خدا را بیشتر خشنود مىسازد.(2)
قالت فاطمة علیهاالسلام: «انَّ السعیدَ حَق السَعید مَن اَحبَ عَلیّاً فى حَیاتهِ و بعدَ مُوتهِ»(3)؛ سعادتمند راستین کسى است که على علیهالسلام را در زندگى و پس از مرگ او دوست بدارد.
قالت فاطمه علیهاالسلام: «حَبّبَ الّى مِن دنیاکُم ثَلاثَ: تَلاوةَ کتابَ اللهِ والنظرَ فى وجهِ رسول الله و الانفاقِ فى سبیلِ الله»(4) ؛ از دنیاى شما سه چیز را دوست دارم: تلاوت کتاب خدا، نظاره به چهره رسول خدا و بخشش در راه خدا.
قالت فاطمه علیهاالسلام: «الویل ثمّ الویل لمن دخل النّار»(5)؛ واى، باز هم واى بر کسى که به آتش جهنّم وارد شود!
وقتى فاطمه علیهاالسلام در بستر بود، روزى گریه کرد، على علیهالسلام به وى فرمود: همسر گرامى! چرا گریه مىکنى؟ فاطمه علیهاالسلام فرمود: به خاطر مشکلاتى که تو پس از من با آن مواجه مىشوى؟
على علیهالسلام فرمود: اشک نریز:
«فَواللهِ انّ ذالک لِصغیرٌ عِندى فِى ذاتِ الله تعالى»(6) ؛ سوگند به خدا! این امور در آستان مقدّس الهى کوچک است.
قالت فاطمة علیهاالسلام: «مَن اَصعدَ الى اللهِ خالصَ عِبادتهِ، اِهبطَ الله الیهِ اَفضلَ مَصلِحتهِ»(7) ؛ هر کس عبادت ناب و خالص خویش را به آسمان بلند الهى ارسال دارد، خداوند بهترین وسیله سامان بخشى را به سوى او خواهد فرستاد.
قالت فاطمه علیهاالسلام: «فَاتقوا الله حَقّ تقاته، فیما امرکُم و انتهوُا عَمّا نَهاکُم عَنه»(8) ؛ آن چنان که شایسته خداست، نسبت به او تقوا داشته باشید، اوامرش را پاس بدارید و از آنچه نهى فرموده، خوددارى کنید.
قالت فاطمه علیهاالسلام: «یا بُنىّ الجارَ ثمّ الدّار» (9) ؛ فرزندم! اول، همسایه و سپس اهل خانه.
قالت فاطمه علیهاالسلام: «اشهد الله تعالى لقد سمعته یقول: عَلىّ خَیر مَن اَخلفهِ فیکُم و هُو الامامُ والخلیفةُ بعدى و سبطى و تِسعَةُ مِن صُلب الحسین ائمة ابرار، لئن اتبعتموهم وجدتُموهُم هادین مَهدیّینَ و لئن خالفتُموهُم لِیَکونَ الاختلاف فیکُم الى یَوم القیامةِ»(10) ؛ خدا را گواه مىگیرم از پدرم شنیدم که مىفرمود: على علیهالسلام بهترین کسى است که در جمع میان شما مىگذارم. او امام و خلیفه پس از من است، او و دو نوهام و نُه تن از تبار حسین علیهالسلام امامان ابرار هستند؛ که اگر از آنان پیروى کنید، آنان را هدایت کننده و راه یافته خواهید دید و اگر با آنان مخالفت کنید، تا روز قیامت در میان شما اختلاف خواهد بود.
"محمود مهدىپور"
پىنوشتها:
1. نهج الحیاة، ص 99.
2. عوالم العلوم، ج 11، ص 74.
3. نهج الحیاة، ص 48.
4. همان، ص 271.
5. بحارالانوار، ج 7، ص 110/ عوالم، ج 11، ص 634.
6. عوالم العلوم، ج 11، ص 494.
7. همان، ص 623.
8. همان.
9. همان، ص 326.
10. همان، ص 594.
مقام والای حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام فقط از منظر معصومین علیهم السلام که همتای ایشانند، قابل بیان است. کلمات و سخنان این بزرگواران حکایت از کرامت و عظمت والای این بانوی عالمه دارد:
حضرت فاطمه علیهاالسلام در آخرین لحظات عمر مبارک، وصایای خویش را به همسرشان مینمودند که "ای پسرعمو! تو هرگز مرا در دوران زندگی دروغگو و خائن نیافتی و هرگز با فرمانت مخالفت نکردم."
علی(علیهالسلام) که شاهد درگذشت تنها یاور و تسلی بخش خود است، میفرماید: "پناه به خدا! تو داناتر و پرهیزگارتر و گرامیتر و نیکوتر از آنی که من به جهت مخالفت کردنت با خود، تو را نکوهش کنم. دوری از تو و احساس فراقت بر من گران خواهد بود ولی گریزی از آن نیست. به خدا سوگند! با رفتنت مصیبت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) را بر من تازه کردی. انالله و اناالیه راجعون از این مصیبت بزرگ و دردناک و تأثرآور و حزن انگیز!"(1)
دقت در کلام حضرت علی علیهالسلام در این لحظات شدت علاقه و احترامش را به فاطمه علیهاالسلام میرساند. در نگاه امام علی علیهالسلام فاطمه در چنان مرتبه والایی از زهد و خداترسی و عمل به احکام الهی قرار دارد که تصور مخالفت او با همسرش ممکن نیست. حضرت علی علیهالسلام در پاسخ به ادعاهای بی اساس معاویه مبنی بر فضایل امویان در نامهای مینویسد: "... دو سید جوانان اهل بهشت از ماست و "صبیة النار" از شماست، کودکانی که نصیب آنان آتش گردید. بهترین زنان جهان از ماست. و "حمالة الحطب"؛ آن که هیزم کشد برای دوزخیان از شماست. این فضلیتها از ماست و آن فضیلتها از شماست ... ."(2)
در شعری که به ایشان منسوب است میفرماید: "من به فاطمه و فرزندانش مباهات میکنم! آن گاه به رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) افتخار میکنم در آن هنگام که فاطمه را به همسری من درآورد."(3)
شخصیت والایی چون حضرت علی(علیهالسلام) به همسری بانوی جهان افتخار میکند و همسری با او را ملاک برتری خود و شایستگیاش بر رهبری اسلام میداند.
امام حسن علیهالسلام در موارد بسیاری از مادرشان سخن گفتهاند. از جمله: "شبی دیدم مادرم در محراب به نماز ایستاده است و تا طلوع خورشید مشغول رکوع و سجود بود و شنیدم برای یکایک مردان و زنان دعا میکرد و آنان را نام میبرد ولی برای خود چیزی نخواست. عرض کردم: مادر! چرا همان گونه که برای دیگران دعا میکنی، برای خود دعا نمیکنی؟ فرمود: فرزندم! اول همسایه بعد از آن خانه."(4)
در روز عاشورا، در آن هنگام که لشکر دشمن، امام حسین علیهالسلام را احاطه کرد. ضمن خطبه مفصلی فرمودند: "مرا بین کشته شدن و ذلت مخیر کردهاند و من هرگز تن به پستی نمیدهم. خدا و رسول مرا از چنین کاری باز میدارند. همچنین نیاکان پاک و دامنهای مطهر و پاکیزه اجازه چنین پذیرشی را به من نمیدهند."(5)
در یک کلام، امام حسین علیهالسلام دلیل پایمردی و مقاومت خویش را تربیت الهی فاطمه علیهاالسلام میداند.
امام حسین علیهالسلام نقل میکند: "آن زمان که رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) در خانه امسلمه بود، صرصائیل (یکی از فرشتگان الهی) نزد پیامبر آمد و عرض کرد: نور را به عقد نور درآور. پیامبر فرمود: چه کسی را برای چه کسی؟ گفت: دخترت فاطمه علیهاالسلام را برای علی ابن ابی طالب. سپس در حضور جبرئیل و میکائیل و صرصائیل فاطمه را به عقد علی درآورد."(6)
امام سجاد علیهالسلام میفرماید: "وقتی که قیامت فرا رسد، منادی ندا میدهد: در این روز، ترس و اندوهی به خود راه ندهید. همه خوشحال از این عفو عمومی سر بالا میبرند. فاطمه علیهاالسلام وارد محشر میشود و گفته میشود کسانی که به آیات ما ایمان آوردند و مسلمان شدند به جز مسلمانانی که دوستدار اهل بیت هستند، همگی سرها را به زیر اندازند. آنگاه اعلام میشود: این است فاطمه دخت محمد(صلیاللهعلیهوآله). او و همراهانش به سوی بهشت میروند. خداوند فرشتهای را خدمت وی میفرستد و میگوید: حاجتت را از من بخواه!
فاطمه عرض میدارد: پروردگارا! حاجت من آن است که مرا و کسانی را که فرزندان مرا یاری کردند، مورد عفو قرار دهی."(7)
امام باقر علیهالسلام به جابر روایت کردند که: "... چون قیامت شود، جبرئیل ندا میدهد: خدیجه دختر خویلد کجاست؟ مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم، امکلثوم خواهر موسی کجایند؟ آنان از جای بر میخیزند... ای اهل محشر! امروز من کرامت را برای محمد و علی و حسن و حسین و فاطمه(علیهمالسلام) قرار دادم. سرها را پایین بیاندازید و چشمها را فرو ببندید، چون فاطمه میخواهد به بهشت برود. سپس جبرئیل ناقهای بهشتی میآورد و آن حضرت را به بهشت میبرد ولیکن ایشان وقتی نزدیک بهشت میرسد درنگ میکند. خداوند میفرماید: درنگ شما برای چیست؟
فاطمه میگوید: پروردگارا! دوست دارم در چنین روزی مقامم شناخته شود. خداوند میفرماید: ای دختر حبیبم! برگرد و نظر افکن و هر کس را که دوستی تو یا دوستی یکی از فرزندان تو در دلش باشد، او را گرفته و وارد بهشت کن."
در ادامه امام باقر علیهالسلام میفرماید: "به خدا سوگند! ای جابر در آن روز فاطمه شیعیان و دوستانش را همانند پرندهای که دانه خوب را از دانه بد جدا میکند، از بین جمعیت جدا میکند."(8)
مرحوم مجلسی در ضمن روایتی از امام صادق علیهالسلام نقل میکند: "فاطمه، صدیقه کبری است. محور حرکت انسانهای گذشته، معرفت و شناخت حضرت فاطمه بوده است."(9)
سید هاشم بحرانی روایت دیگری از امام صادق علیهالسلام نقل میکند که: "نبوت هیچ پیامبری تکمیل نشد مگر این که به فضیلت آن حضرت اقرار نموده، و محبت او را دارا باشد."(10)
امام صادق علیهالسلام در ذیل آیه شریفه "انّا اَنزلناهُ فِی لَیلةِ القَدر" میفرماید: منظور از "لیله" فاطمه و منظور از "قدر" خداوند است. هر کس فاطمه را آنگونه که سزاوار است، بشناسد، "لیلة القدر" را درک کرده است."(11)
امام کاظم علیهالسلام میفرماید: "همانا فاطمه، صدیقه و شهیده است."(12) سلیمان جعفر میگوید: از امام کاظم علیهالسلام شنیدم که فرمودند: "در خانهای که اسم محمد یا علی، حسن، حسین، جعفر، عبدالله و از زنان فاطمه باشد، فقر و تنگدستی وارد نخواهد شد." (13)
فاطمه علیهاالسلام از نگاه امام رضا علیهالسلام
امام رضا علیهالسلام از اجداد گرامیش نقل میکند که پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) به علی علیهالسلام فرمودند: سه فضیلت به تو داده شد که به من داده نشده است. حضرت علی علیهالسلام عرض کرد: چه چیزهایی به من داده شده است؟ فرمود: تو پدر زنی چون من داری که من چنین پدر زنی ندارم، همسری چون فاطمه به تو داده شده که به من داده نشده است، حسن و حسین به تو داده شده که به من داده نشده است."(14)
امام رضا علیهالسلام از پدران بزرگوار خود از رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند که پس از ازدواج علی و فاطمه(علیهماالسلام) خداوند عزوجل فرمودند: "اگر علی (علیهالسلام) را نمیآفریدم برای دخترت فاطمه همتا و همسری در روی زمین یافت نمیشد."(15)
امام جواد علیهالسلام خطاب به موسی بن قاسم که گفت: در حج از طرف مادرت نیز زیارت کردم و گاهی هم نکردم؛ فرمودند: "آن را زیاد کن، زیرا که برترین چیزی است که بدان عمل میکنی."(16)
زکریا بن آدم نقل میکند: "در محضر امام رضا علیهالسلام بودم که امام جواد علیهالسلام در حالی که بیش از چهار سال از عمرش نگذشته بود، وارد شد. وقتی نشست دستش را روی زمین قرار داد و سر به آسمان بلند نمود و مدتی طولانی به فکر فرو رفت. امام رضا علیهالسلام فرمود: جانم فدایت! چرا این چنین در اندیشهای؟ پاسخ داد: به جهت ستمهایی که نسبت به مادرم فاطمه علیهاالسلام انجام دادند."(17)
زکریا بن آدم نقل میکند: "در محضر امام رضا علیهالسلام بودم که امام جواد علیهالسلام در حالی که بیش از چهار سال از عمرش نگذشته بود، وارد شد. وقتی نشست دستش را روی زمین قرار داد و سر به آسمان بلند نمود و مدتی طولانی به فکر فرو رفت. امام رضا علیهالسلام فرمود: جانم فدایت! چرا این چنین در اندیشهای؟ پاسخ داد: به جهت ستمهایی که نسبت به مادرم فاطمه علیهاالسلام انجام دادند."
آن حضرت در مورد علت نامگذاری حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام به "فاطمه"، از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند: "دخترم فاطمه را بدان جهت فاطمه نامیدند که خداوند عزوجل او و دوستانش را از آتش جهنم به دور نگه میدارد."(18)
امام حسن عسکری علیهالسلام از امام علی علیهالسلام، از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند که: " آن هنگام که خداوند آدم و حوا را آفرید، آنان در بهشت به خود مباهات میکردند. آدم به حوا گفت:
خداوند هیچ مخلوقی بهتر از ما نیافریده است. خداوند به جبرئیل فرمود: این دو بندهام را به فردوس برین ببر! زمانی که وارد فردوس شدند، چشمانشان به بانویی افتاد که جامهای زیبا از جامههای بهشتی در بر داشت و تاجی نورانی بر سر گذاشته و دو گوشواره درخشان به گوشش آویخته بود و بهشت از پرتو نور چهرهاش درخشان بود. حضرت آدم به جبرئیل گفت: حبیبم جبرئیل! این بانو که از زیبایی چهرهاش، بهشت نورانی گشته، کیست؟ گفت: او فاطمه دختر محمد(صلیاللهعلیهوآله) پیامبری از نسل تو است که در آخرالزمان خواهد آمد. گفت: این تاجی که بر سر دارد، چیست؟ پاسخ داد: شوهرش علی بن ابیطالب علیهالسلام است. گفت: این دو گشواره که بر دو گوش او است چیست؟ پاسخ داد: دو فرزندش حسن و حسین میباشند. آدم گفت: حبیبم! آیا اینان پیش از من آفریده شدهاند؟ گفت: بلی، اینان در علم مکنون خداوند چهار هزار سال پیش از آن که تو آفریده شوی، وجود داشتند."(19)
حضرت بقیة الله(عج) فرمودند: "دختر رسول خدا فاطمه علیهاالسلام برای من سرمشق و الگوی نیکویی است."(20)
امام مهدی علیهالسلام که با ظهور خویش عالم را متحول میسازد، حضرت فاطمه علیهاالسلام را الگوی عملی و حکومتی خویش میشمرد و این، حکایت از مقام عظمای بانوی عالم، حضرت زهرا علیهاالسلام دارد.
آنچه مطرح شد، قطرهای از دریای وجود فاطمه علیهاالسلام بود.(21)
به این امید که در قیامت ما را مشمول عنایت و شفاعت خود قرار دهد.
"معصومه شیری "
پینوشتها:
1 ـ فاطمة الزهرا من المهد الی اللحد، ص 609 و 610/ روضة الواعظین، ص 151.
2 - نهج البلاغه، نامه 28.
3 ـ دیوان امام علی ابن ابی طالب علیهالسلام، محمد عبدالرحمن عوض، ص 65.
4 ـ بحارالانوار، ج 43، ص 81 و 82، حدیث 3.
5 ـ همان، ج 45، ص 9.
6 ـ همان، ج 43، ص 123، حدیث 31.
7 ـ عوالم العلوم.
8 ـ بحارالانوار، ج 43، ص 64.
9ـ همان، ص 105.
10ـ مدینة المعاجز به نقل: فاطمة الزهرا بهجة القلب المصطفی، ص 86 .
11ـ بحارالانوار، ج 43، ص 65، حدیث 580.
12ـ مرآة العقول، ج 5، ص 315.
13ـ سفینة البحار، ج 4، ص 295.
14ـ مسندالرضا، ج 1، ص 119، حدیث 81.
15ـ همان، ج 1، ص 141، حدیث 177.
16ـ اصول کافی، ج 4، ص 314، حدیث 2.
17ـ بحارالانوار، ج 50، ص 59.
18ـ لسان المیزان، ج 3، ص 346.
19ـ بحارالانوار، ج 53، ص 180.
20ـ اهم منابع از کتب روایی و مذهبی بوده است. به ویژه اصول کافی و بحارالانوار و مجلات پیام زن و آینه عصمت.
باز کردن یک پرونده ی قدیمی(مصاحبه با بکهام (2))
کمک می کند بهتر در تیم حاضر باشی و تمرکز بیشتری داشته باشی ؟- امیدوارم اینطور بشود . چرا که پیدا کردن یک خانه مناسب همیشه مهمترین چیز برای زندگی شخصی و خانوادگی فرد است . من سه ماه را در هتل سپری کردم . جایی که واقعاً دوست داشتنی و جالب بود ، اما شما همیشه از بودن در خانه خود به همراه همسر و فرزندانت احساس راحتی بیشتری می کنی . اگر چه اقامت در هتل هم مرا از تمرکز داشتن روی تیم و بازیها منع نکرد .
هوالقادر
آغاز به کار هشتمین مجلس شورای حمهوری اسلامی مبارکباد
سلام
خسته نباشید این قدر تومسابقه شرکت کردید
من واقعا به وبلاگ نویسی امیدوار شدم