در بازی‌ فوتبال دو تیم در مقابل هم بازی می‌کنند و هدف وارد کردن توپ به دروازه‌ی حریف است. هر تیم‌ای که بیش‌ ترین گل را به حریف بزند برنده‌ی بازی است.

در این بازی هر تیم دارای ?? بازیکن است که یکی از آن‌ها در دروازه قرار می‌گیرد و بقیه با توجه به استراتژی‌ بازی در نقاط مختلف زمین قرار می‌گیرند. در تقسیم‌بندی‌ دقیق، بازیکن‌ها با توجه به مکان قرارگیری‌شان در زمین به مدافع، هافبک و مهاجم تقسیم می‌شوند.

داوری مسابقات فوتبال به عهده‌ی چهار داور است. یکی از داوران که به نام داور وسط معروف است که در زمین فوتبال هم‌راه با بقیه‌ی بازیکنان حرکت می‌کند، دو کمک‌داور نیز در کناره‌های زمین قرار می‌گیرند و داور چهارم نیز بیرون زمین است.

هر تیم فوتبال دارای حداقل یک سرمربی، یک مربی و یک مربی دروازه‌بان است. هم‌چنین هر تیم دارای تعدادی بازیکن ذخیره است که می‌توانند در میان بازی با بازیکن‌های درون زمین تعویض شوند. تعداد تعویض‌های هر تیم به سه تعویض محدود است.

تاریخچه

اگرچه اطلاعاتی در مورد ریشه اصلی و حقیقی این ورزش در دست نیست ولی از مطالب جالب و شخصی در مورد تاریخچه آن اطلاع داریم. فوتبال امروزی به تدریج رشد کرده است ولی گفته می‌شود که نوعی از آن قبل از مسیح بازی می‌‌شد. در چین نیز نوعی بازی شبیه به فوتبال در ???? سال قبل از میلاد مسیح وجود داشت. عکس‌های مصریان نیز نوعی بازی شبیه به فوتبال را نشان می‌‌دهد ولی در یونان یک بازی به نام اسپیشکیروز به طرز جالبی به فوتبال امروزی شبیه است. فوتبال در برزیل از سال ???? شروع شد. این ورزش به وسیله چارلز میلر برزیلی که اجداد او بریتانیایی بودند به مردم برزیل معرفی شد. در سال ???? مسابقه‌ای بین ایتالیا و برزیل برگزار شد و هیچ کس تصور نمی‌کرد که ??? میلیون نفر از مردم جهان ناظر بر اجرای مسابقه باشند. امروزه اکثر مردم جهان به فوتبال بیشتر از سایر ورزش ها می‌‌پردازند.

فوتبال مدرن از کشور بریتانیا سرچشمه گرفته است. در ابتدا اختلافات عقیده‌ای بسیاری میان علاقمندان راگبی و فوتبال وجود داشت زیرا راگبی با دست و فوتبال با پا اجرا می‌‌شد. این مسئله در سال ???? زمانی که طرفداران فوتبال شروع به اجرای این ورزش توسط پاها کردند اتفاق افتاد. گروه دیگر انجمن راگبی را تأسیس کردند و بالاخره در سال ???? این دو رشته ورزشی کاملاً از یکدیگر جدا شدند. از آن زمان به بعد هر دو رشته پیشرفت‌های شایانی نموده و طرفداران بسیاری پیدا کردند. فدراسیون بین‌المللی فوتبال در سال ???? بنیان گزاری شد. این فدراسیون وظیفه دارد که به نحوه اجرای مسابقات نظارت داشته باشد. قوانین فوتبال بدون موافقت و تصویب سایر کشورهای عضو فدراسیون تغییر نمی‌کند.

اولین مسابقه بین‌المللی فوتبال جهان در سال ???? بین تیمهای انگلیس و اسکاتلند در شهر گلاسگو انجام شد، که با نتیجه صفر‌-‌صفر پایان یافت. در سال ???? بازیکنان فوتبال در مسابقات المپیک بلژیک شرکت کردند و در سال ???? اولین جام جهانی در کشور اروگوئه برگزار شد.

استادیوم همدن پارک [1] در شهر گلاسگو رکورددار تعداد تماشاچیان در مسابقات فوتبال اروپا است؛ در سال ???? جمعیتی معادل ???.??? نفر در این استادیوم شاهد بُرد ? بر ? تیم ملی اسکاتلند در مقابل تیم ملی انگلیس بودند.



سلام ببخشید این چند وقته آپ نکردم

از همه ی کسانی هم که اومدن بازدید کردن بسیار متشکرم

 

                                                                         ابوالفضل بغلانی

                                                                                   مدیر وبلاگ


هشدار حضرت صاحب الامر علیه السلام به نماز اول وقت

 

زهری می گوید:

« من تلاش فراوانی برای زیارت حضرت صاحب الامر علیه السلام داشتم؛ اما به این خواسته نرسیدم. تا آن که به حضور محمد بن عثمان عمروی ـ نایب دوم حضرت در غیبت صغری ـ رفتم و مدتی ایشان را خدمت نمودم. روزی التماس کردم که مرا به محضر آن حضرت برساند.

 

قبول نکرد؛ ولی چون زیاد تضرع کردم، فرمود: فردا، اول روز بیا.

روز بعد، اول وقت به نزد او رفتم. دیدم شخصی آمد که جوانی خوشرو و خوشبو در لباس تجار همراه او بود و جنسی با خود داشت.

در این جا عَمروی به آن جوان اشاره کرد، که این است آن کسی که می خواهی.

من به حضور آن حضرت رفتم و آنچه خواستم سؤال کردم و جواب شنیدم.

 

 بعد حضرت، به در خانه ای که خیلی مورد توجه نبود، رسیدند و خواستند داخل آن خانه شوند که عمروی گفت: اگر سؤالی داری بپرس، که دیگر او را نخواهی دید.

رفتم که سؤالی بپرسم؛ اما حضرت گوش ندادند و داخل خانه شدند و فرمودند:

« ملعون است، ملعون است، کسی که نماز مغرب را تا وقتی که ستاره در آسمان زیاد شود، تأخیر اندازد.

ملعون است، ملعون است کسی که نماز صبح را تا وقتی که ستاره ها غایب شوند، تأخیر اندازد. »

 


ضیافت در " هون من "

اولین امپراطور هان غربی (206قبل از میلادی تا 7میلادی) قبل از تاسیس دودمان خود با رقیبی نیرومند به نام "سیان یوه" در مبارزه بود. روزی نامه ای از سیان یوه به وی رسید که در آن او را به ضیافتی در "هون من" دعوت می کرد. امپراطور که " لیوبان" ادامه مطلب...

لبخندی پشت خاکریز

کی با حسین کار داشت؟

یک قناسه چی ایرانی که به زبان عربی مسلط بود اشک عراقی ها را درآورده بود. با سلاح دوربین دار مخصوصش چند ده متری خط عراقی ها کمین کرده بود و شده بود عذاب عراقی ها. چه می کرد؟
بار اول بلند شد و فریاد زد:« ماجد کیه؟» یکی از عراقی ها که اسمش ماجد بود سرش را از پس خاکریز آورد بالا و گفت: « منم!»
ترق!
ماجد کله پا شد و قل خورد آمد پای خاکریز و قبض جناب عزراییل را امضا کرد! دفعه بعد قناسه چی فریاد زد:« یاسر کجایی؟» و یاسر هم به دست بوسی مالک دوزخ شتافت!
چند بار این کار را کرد تا این که به رگ غیرت یکی از عراقی ها به نام جاسم برخورد. فکری کرد و بعد با خوشحالی بشکن زد و سلاح دوربین داری پیدا کرد و پرید رو خاکریز و فریاد زد:« حسین اسم کیه؟» و نشانه رفت. اما چند لحظه ای صبر کرد و خبری نشد. با دلخوری از خاکریز سرخورد پایین. یک هو صدایی از سوی قناسه چی ایرانی بلند شد:« کی با حسین کار داشت؟» جاسم با خوشحالی، هول و ولا کنان رفت بالای خاکریز و گفت:« من!»
ترق


او در ساواک عقده خالی کرد

تیمور بختیار، نزدیک به سه سال و نیم فرماندار نظامی تهران بود و همراه با ماموران خشن خود، نقش مهمی را در سرکوبی مخالفان و تثبیت پایه‌های رژیم شاه ایفا کرد.

فدائیان اسلام

کشف سازمان نظامی حزب توده و دستگیری فدائیان اسلام، از مهم‌ترین اقدامات بختیار در سال‌های پس از کودتا بود، همین امر، او را به مهره محبوب امریکاییان تبدیل کرد؛ به گونه‌ای که به هنگام تاسیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) در اسفند 1335، وی تنها نامزد ریاست این سازمان جهنمی بود. ارتشبد حسین فردوست، رفیق سال‌های دور بختیار، گوشه‌هایی از عملکرد تیمور را در ساواک چنین روایت کرده است:

تیمور که اکنون سرلشکر و محبوب مستشاران امریکا اداره دوم [ضداطلاعات ارتش] بود، در سال 1335 به پیشنهاد آنها اولین رئیس ساواک شد و در این مقام زد و بند خود را با ارتشبد هدایت، وزیر جنگ (اولین ارتشبد ایران) محکم کرد و به درجه سپهبدی رسید. ولی در واقع محمدرضا او را رئیس ساواک کرد تا از فرماندهی واحدهای نظامی به دور و سرگرم باشد. محمدرضا از خوی بختیار به وحشت افتاده بود؛ در حالی که تیمور روی ثریا [همسر دوم شاه که از بختیاری‌ها بود] حساب می‌کرد و امید داشت که هر چه زودتر نخست‌وزیر یا رئیس ستاد ارتش شود! او در ساواک به شدت به دنبال جمع‌آوری ثروت افتاد و عقده‌های دوران فقر را خالی کرد. در دوران قائم مقامی [خودم در] ساواک، صدها نمونه از کارهای او را در پرونده‌ها دیدم. برای یک حاجی بازاری، پرونده توده‌ای درست می‌کرد و او را به زندان می‌انداخت و واسطه او معاونش (علوی کیا) بود. علوی کیا به زندانی بخت برگشته مراجعه می‌کرد و با دریافت میلیون‌ها تومان او را آزاد می‌کرد. تیمور زمین‌های مرغوب تهران و املاک زراعی مرغوب هم قبول می‌کرد. در سال‌های ریاست بر ساواک، ثروت بختیار به میلیاردها تومان رسید و مجموعه جواهرات و طلا آلات و اشیای عتیقه او بی‌نظیر شد. واسطه او، یعنی علوی کیا نیز بسیار ثروتمند شد.

ساواک در دوران بختیار، تنها یک چارت روی کاغذ بود و پرسنل آن از 150 نفر تجاوز نمی‌کرد. ساواک در واقع بختیار بود و علوی کیا و دو برادر امجدی (سرلشکر امجدی و سرتیپ مصطفی امجدی مدیر کل [اداره] سوم). کل این تشکیلات بازیچه امجدی‌ها بود، که به نفع بختیار کار می‌کردند و بودجه هنگفت ساواک که 80 درصد آن را به عنوان هزینه سری بی‌حساب و کتاب کرده بود، به شدت حیف و میل می‌شد. بختیار پول را برای پول نمی‌خواست؛ بلکه برای قدرت می‌خواست و معتقد بود که اگر زر فراهم شود، زور هم به دنبالش می‌آید. جسارت او در همه زمینه‌ها در اعلا درجه بود. همان ده مستشار امریکایی [حاضر در ساواک] مشیر و مشاور بختیار بودند و او را به خوبی می‌شناختند، و وضعش را به مرکز گزارش می‌دادند و امریکایی‌ها نیز روی او برای روز مبادا حساب باز می‌کردند.

(م 11/ ص 417- 418)

 

منبع: تاریخ پهلوی- ج 13

 


احمدی نژاد به المپیک دعوت شد

رئیس جمهور ایران برای تماشای بازی‌های المپیک 2008 پکن به چین دعوت شد.

محمد علی‌آبادی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی با تایید این خبر به ایسنا، گفت: بعید است که دکتر احمدی نژاد برای دیدن رقابت‌های المپیک به پکن برود.

وی ادامه داد: به صورت شفاهی و نه به صورت مکتوب از وی خواسته‌ایم تا رقابت‌های پارالمپیک را از نزدیک ببیند که البته فعلا تصمیمی برای این درخواست نگرفته است.

علی‌آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر خروج ارسلان کاظمی، پدیده بسکتبال جوانان از ایران به قصد آمریکا تصریح کرد: من این مساله را همین الان از شما می‌شنوم؛ کاملا بی‌خبرم. اگر درست باشد فدراسیون باید پیگیری کند. فدراسیون تایید کند مراحل قانونی انجام می‌شود.

رئیس سازمان تربیت‌بدنی درباره حضور محمد رضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال در سمت مدیرعاملی باشگاه پیکان متذکر شد: باید کار کارشناسانه انجام دهیم. نگرانی ما از والیبال است، اگر مطمئن شویم که روی روند والیبال اثرگذار نیست حضور داورزنی به عنوان یک فرد شایسته در سمت مدیرعاملی باشگاه پیکان منعی ندارد.


سلام

شرمنده که این چندروز نتونستم آپ کنم

ازفردا حتما بروز می کنم


مراسم اهدای جام لیگ برتر به سایپا

برای دیدن مراسم اهدای لیگ برتر به سایپا اینجا را کلیک کنید

 


کلمنته سرمربی تیم ملی شد

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

درحالیکه صبح روزپنجشنبه مطبوعات از انتخاب ماتئوس به این سمت صحبت می کردند، تاج نائب رئیس اول فدراسیون فوتبال در ساعت 23 همان روز از عقد قرارداد نهایی با کلمنته خبر داد.

در این خبر که در روز خروجی مهر و ایسنا قرار گرفت، آمده بود:« در راستای مذاکرات اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان در نهایت توافق نهایی با خاویر کلمنته اسپانیایی حاصل شد تا وی عهده دار هدایت این تیم در مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی باشد.

به گفته مهدی تاج در گفتگو با این مربی نامدار اسپانیایی 99 درصد توافق حاصل شده است و وی به زودی با سفر به تهران قرارداد نهایی را با فدراسیون فوتبال کشورمان به امضا می رساند.»

هیچ کس نمی توانست به راحتی این خبر را باور کند و اهالی ورزش منتظر آن بودند که این خبر تکذیب شود زیرا در 6 ماه گذشته بارها شاهد بروز این اتفاق بوده اند.

 

کلمنته: قراردادی امضا نکرده‌ام

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

خبرگزاری فارس ساعتی پس از این خبر، با ارسال مصاحبه کلمنته با روزناه اسپانیایی مارکا سعی در تکذیب این قرارداد داشت که در بخشی از این خبر را می خوانید:« این مربی اسپانیایی بعد از آنکه رسانه‌های خبری گزارش دادند که میان وی و نماینده فدراسیون در شهر بیلبائو توافق شده تا به مدت سه سال با ایران همکاری کند، اظهار داشت: ‌هنوز خیلی چیزها هست که بایستی تا قبل از امضا قرارداد درباره‌شان با این سازمان صحبت کنم.

کلمنته عنوان کرد: واقعیت این است که از ایران به وسیله فدراسیون ‌پیشنهادی دریافت داشته‌ام که بر اساس آن موظف می شوم به امور تیم از زمانیکه مقدماتی جام جهانی شروع می شود، ‌بپردازم. در شرایطی که هنوز چیزی امضا نشده،‌ موارد بسیاری هستند که می بایستی درباره شان صحبت کنیم.»

همچنین در خبر دیگری دیگر فارس با تیتر« بیماری خاویر کلمنته و نیاز به تایید پزشکان برای سفر به ایران» آمده بود:« خاویر کلمنته، مربی اسپانیایی اعلام کرد که دچار مشکلات پزشکی است و برای سفر به ایران و مذاکره با فدراسیون فوتبال، نیاز به تایید پزشکان دارد.»

در ادامه این خبر مصاحبه کلمنته با رویترز چنین نقل شده بود:« اکنون برخی مشکلات پزشکی دارم؛ اما اگر پزشکان موافقت کنند، هفته آینده به ایران سفر خواهم کرد. تصمیمی نهایی را هفته آینده و در این سفر خواهم گرفت.»

 

فیفا تائید کرد

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

در این بحبوبه تائیدها و تکذیب ها، سایت فیفا نوشت:« خاویر کلمنته، مربی اسپانیایی، هدایت تیم ملی فوتبال ایران یکی از قدرت های برتر آسیا را بر عهده گرفت. این مربی اسپانیایی طی قراردادی سه ساله به تیم ملی ایران پیوسته است و بر اساس اعلام مهدی تاج، سخنگوی فدراسیون فوتبال ایران با حقوق ماهیانه 30 هزار یورو در این تیم فعالیت خواهد کرد.

ایرانی ها برای انتخاب سرمربی تیم ملی کشورشان سه معیار را در نظر داشتند که اولی مربیگری در رقابت های جام جهانی بود، دومی دارا بودن سابقه مربیگری یک تیم ملی رده بالا و سومی رهبری یک باشگاه تراز اول بود که کلمنته حائز تمام سه شرط است.»

تائید این خبر توسط سایت معتبر فدراسیون جهانی فوتبال بیانگر عقد قرارداد اولیه بین کلمنته و فدراسیون فوتبال بود و بسیاری از ابهامات را برطرف کرد.

 

کفاشیان: کلمنته سرمربی تیم‌ملی شد

در ادامه این اخبار رئیس فدراسیون فوتبال در گفتگو با ایرنا اعلام کرد که خاویر کلمنته لاسارورسما سرمربی تیم ملی فوتبال ایران شد و با دو کمک مربی به تهران می‌آید.

علی کفاشیان همچنین افزود:«توافقات نهایی با این مربی صورت گرفته و قرار است، سرمربی جدید تیم فوتبال کشورمان به زودی به ایران سفر کند تا جزییات قرارداد نهایی شود. همچنین وی با یک مربی بدنساز و دروازه‌بان به ایران می‌آید.»

 

شفق ادعاهای روزنامه‌های اسپانیا رد شد

در حالیکه روزنامه های باسک اسپانیا اخباری در خصوص منعقد نشدن قرارداد خاویر کلمنته با تیم ملی ایران اعلام کردند، مسئول مذاکره کننده فدراسیون فوتبال با کلمنته در گفتگو با ایسنا با رد این اخبارگفت:« پنجشنبه در دو گروه با نماینده و خودش در ویلای شخصی وی در شهری نزدیک بیلباو و در 28 ساعت کاری مذاکره کردیم. پس از این مذاکرات کلمنته با تمایل فراوان نسبت به امضای قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران، قرارداد رسمی ‌سه ساله‌ای را امضا کرد که بر اساس آن وی تا پایان رقابت‌های جام جهانی سرمربی تیم ملی ایران است.»

عضو هیات رییس فدارسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا کلمنته در دیدار ایران برابر کاستاریکا در تهران حضور خواهد داشت یا خیر، گفت:« وی عمل جراحی ساده‌ای را بر روی کمر خود انجام داده و بنابر بر توصیه پزشکان باید 10 روز استراحت کند. با این حال کلمنته علاقمند است که برای این بازی به تهران بیاید اما اگر پزشکان به وی اجازه ندهند کلمنته پیش از دیدار ایران برابر سوریه به تهران سفر خواهد کرد.»

 

تاج : ارزانترین قرارداد را بستیم

تاج هم درگفتگو با مهر، ضمن تائید عقد قرارداد با کلمنته گفت:« پیش قرارداد خاویر کلمنته توسط فرستاده ویژه فدراسیون فوتبال به اسپانیا امضا شده و وی هفته آینده و پیش از دیداردوستانه تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل کاستاریکا به ایران خواهد آمد تا قرارداد نهایی و سه ساله خود را برای هدایت تیم فوتبال کشورمان امضا کند که درصورت توافق طرفین قابل تمدید است. همچنین وی از دیدارمقابل سوریه هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان را برعهده خواهد گرفت.»

وی درخصوص پرداخت مبلغ قرارداد ماهیانه 30 هزار یورو به این مربی اظهارداشت:« رقم قرارداد کلمنته نزدیک به این رقم است که البته فدراسیون فوتبال بهترین و ارزانترین قرارداد را درمیان مربیانی که در این سطح قراردارند، امضا کرده است. صمن اینکه وی همراه خود دو دستیار به ایران می آورد که دستمزد این مربیان توسط  کلمنته پرداخت خواهد شد.»

البته به نطر می رسد کلمنته را در ایران منصور ابراهیم زاده به عنوان دستیار همراهی خواهد کرد و یک مربی بدنساز و دروازه‌بان خارجی نیز به همراه او به ایران خواهند آمد.

 

نگاهی به کارنامه کلمنته

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

خاویر کلمنته لازارا در 12 مارس سال 1950 در محله باراکالدو شهر بیسکای اسپانیا به دنیا آمد. وی کلمنته در سال 1968 فوتبالش را با تیم اتلتیکو مادرید آغاز کرد. در مدت سه سالی که با پیراهن این تیم در لالیگا بازی کرد در 47 بازی شش گل برای تیم اش به ثمر رساند. وی همچنین عضو تیم قهرمان اتلتیکو در جام کوپا دل جنرالیسیمو در سال 1969 بود اما دوران بازیگری کلمنته مشهور بیش از سه سال طول نکشید و او به دلیل مصدومیت پس از تنها سه سال از دنیای بازیگری خداحافظی کرد.

تیم ناشناس "آره ناس" اولین تیمی بود که کلمنته هدایت کرد. پس از این تیم کلمنته به تیم "باسکونیا" از دیگر تیم های ناشناس فوتبال اسپانیا رفت. بعد ازنتایجی که این تیم با کلمنته گرفت سران باشگاه "اتلتیکو بیلبائو" به مربی جوان اسپانیا اعتماد کردند و کلمنته توانست سکان هدایت تیم سرشناس بیلبائو را در دست بگیرد.

در فصل 82-83 اتلتیکو بیلبائو با هدایت کلمنته و با تکیه بر بازیکنان نامی آن دوره نظیر "دنی" و "آنتونی گویی گوچه آ "توانست به مقام قهرمانی لالیگا دست یابد. این مقام در سال بعد هم با اسپانیول تکرار شد. فتح جام «کوپا دل ری» یکی دیگر از افتخارات کلمنته با تیم بیلبائو بود که در سال 1984 به دست آمد. پس از این بود که "سزار لوئیس منوتی" سرمربی وقت بارسلونا شدیدا فوتبال تیم کلمنته را مورد نکوهش قرار داد. فوتبالی که استوار بر بازی دفاعی بود و تیم بیلبائو در آن سال ها با کلمنته فوتبالی صرفا نتیجه گرا را ارائه می داد.

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

در سال 1986 کلمنته از بیلبائو جدا شد اما داستان مربیگری کلمنته در این تیم قدیمی در فصل‌های 91-1990 و 6-2005  تکرار شد. با این حال وی نتوانست موفقیتهای گذشته را با این تیم تکرار کند و در سال 2006 پس از انتقادهایی که از سیاست باشگاه مطرح کرد از این تیم اخراج شد.

‌کلمنته در سال 1986 به تیم اسپانیول پیوست. در نخستین فصل حضورش در اسپانیول توانست این تیم را به مقام سوم لالیگا برساند و این تیم جواز حضور در جام یوفا را به دست آورد. در فصل 88-1987 در رقابتهای جام یوفا اسپانیول برابر میلان و اینتر موفق بود و در دیدار نهایی جام یوفا با وجود پیروزی سه بر صفر در دیدار خانگی در مجموع و در ضربات پنالتی به این تیم آلمانی باخت تا کلمنته نتواند اولین جام اروپایی اش را به دست آورد.

وی در سال 1989 از اسپانیول جدا شد و به اتلتیکو مادرید رفت و در فصل 1989-90 این تیم را به مقام نایب قهرمانی لالیگا رساند. خاویر یک سال بعد به اسپانیول برگشت. هر چند که این آخرین حضور کلمنته در این تیم نبود چرا که کلمنته در سال 2002 بار دیگر هدایت این تیم را بر عهده گرفت.

کلمنته بین سال 91 تا 2000 سرمربیگری چند تیم اسپانیایی مانند رئال بتیس و رئال سوسیه داد را هم بر عهده داشت. وی در سال 2000 پس از بیست و پنج سال حضور در فوتبال اسپانیا به فرانسه کوچ کرد تا هدایت المپیک مارسی این کشور را در دست بگیرد.

هر چند که حضور کلمنته در فرانسه تنها یک فصل به طول انجامید تا با بازگشت به اسپانیا هدایت تنه ریف، اسپانیول و اتلتیکو بیلبائو را بر عهده بگیرد و در واقع بیلبائو آخرین تیم باشگاهی است که کلمنته در آن مربیگری کرده است.

 

سابقه کلمنته در تیم های ملی

کلمنته سرمربی تیم ملی شد

در سال 1992 کلمنته به لطف موفقیتهایش در تیم بیلبائو به عنوان سرمربی تیم ملی اسپانیا انتخاب شد و ماموریت یافت که تیم ملی کشورش را به مسابقات جام جهانی 1994 و یورو 1996 ببرد. تیم ملی اسپانیا در نخستین بازی با مربیگری کلمنته با نتیجه یک بر صفر تیم ملی انگلیس را از پیش رو برداشت و موفق شد تیم پر ستاره آن روزهای اسپانیا را به جام جهانی 94 و یورو 96 هدایت کند. هر چند که اسپانیا با کلمنته به رکورد 31 بازی بدون باخت رسید اما وی به دلیل استفاده بیش از حد از بازیکنان ایالت باسک و حذف نام "گوآردیولا" مورد انتقاد شدید قرار گرفت. کلمنته پس از 62 بازی به دلیل باخت سه بر دو اسپانیا مقابل قبرس در روز پنجم سپتامبر 1998 از کار برکنار شد.

در روز 21 جولای 2006 خاویر کلمنته به عنوان سرمربی تیم ملی صربستان انتخاب شد. اولین بازی صربستان با مربیگری کلمنته با پیروزی سه بر یک این تیم برابر چک همراه بود. بر اساس اخبار رسانه های صربستان این مربی ماهانه 30 هزار یورو از فدراسیون فوتبال این کشور حقوق دریافت می کرد. وی همچنین برای امضای قرارداد دو ساله با صربستان مبلغ 720 هزار یورو دریافت کرد و اگر می توانست تیم ملی صربستان را به یورو 2008 هدایت کند 400 هزار یورو به عنوان پاداش می گرفت و در صورت صعود صربستان از هر یک از مراحل یورو 2008 وی مبلغ 150 هزار به عنوان پاداش دریافت می کرد.

با این حال صربستان با مربیگری کلمنته نتوانست به یورو 2008 برسد و پس از این ناکامی او از ششم دسامبر 2007 به عنوان مربی آزاد می توانست تیم جدیدی را برای مربیگری انتخاب کند که در میان گزینه های پیش رو به احتمال فراوان او ایران را به عنوان مقصد بعدی انتخاب خواهد کرد.

 

ویدا کوویچ دستیار  اول کلمنته

ویدا کوویچ دستیار کلمنته

مربی تیم ملی فوتبال صربستان به عنوان دستیار خاویر کلمنته در تیم ملی کشورمان فعالیت خواهد کرد.

به نقل از مهر، سرمربی جدید تیم ملی فوتبال کشورمان که هنوز قرارداد رسمی اش با فدراسیون فوتبال را به امضا نرسانده است، "ویداکوویچ" را به عنوان یکی از دستیاران خود در تیم ملی ایران انتخاب کرد.

خاویر کلمنته در مذاکراتی که با نمایندگان فوتبال کشورمان داشت اعلام کرد دو دستیار را همراه خود به ایران خواهد آورد که یکی از آنها ویدا کوویچ دستیار او در تیم ملی صربستان خواهد بود. کلمنته به نام مربی بدنسازی که قرار است در تیم ملی ایران فعالیت کند را اعلام نکرده است.

قرار است دو مربی ایرانی نیز به عنوان دستیار در تیم ملی به خاویر کلمنته کمک کنند که البته به نظر می رسد منصور ابراهیم زاده یکی از این مربیان باشد. نام دومین دستیار ایرانی کلمنته هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.


<   <<   11   12   13   14   15   >>   >